Långhelg med fågelhundsträning

På torsdagen satte jag Raya oss i bilen för att köra till Renslingans kennel i Funäsdalen som arrangerade en lång helg med träning för eftersöksgrenarna och fjällträning.

Vårat första stopp var hos Sjöbackens eftersök och vilt där Raya gjorde viltspårprov i öppenklass där hon tog ett förstapris. Hurra!

Sedan åkte vi vidare till vackra Funäsdalen där vi tränade eftersöksgrenarna (vattenapport på and och släpspår/apport på kanin) på fredag och lördag. På söndag och måndag var vi på fjället tillsammans med 5 generationer Renslingans Drentar. Otroligt att se så många hundar av denna ovanliga ras på fjället samtidigt. Samtliga hundar var duktiga i sin roll som jakthundar. Raya hittade många ripor och var väldigt lycklig på fjället. Hon har ett otroligt driv. Lydnaden sitter inte ännu, att gå efter riporna var för lockande så hon la på dövörat när matte ropade förtvivlat efter sin hund.
Hoppas att hon lyssnar lite bättre på mig när konkurrensen inte är lika stor, då hon inte har ett gäng med andra hundar som står bakom och hejar på när hon finner fågel. Vi åker nämligen snart upp på fjället för en veckas ripjakt.