En vecka på ripfjället

Den 24 augusti satt jag mig med min fyra månader gamla Drentsche patrijshond i helikoptern och flög till fjälls för att titta på ripor och bygga på våran relation. 

Tiken är så liten att jag trodde vi skulle på fågelskådning, tänkte att om jag har tur får jag skjuta någon ripa jag stöter och då får lillan lukta på den. Kanske hon då tycker den luktar gott och minns detta till nästa år. Hur som helst är det ett bra sätt att bygga en nära kontakt med sin hund att ligga i tält. Bara vovven och jag.

Efter att valpen sprungit på sin första ripa var hon medveten om vad det fanns för roliga fåglar som gömnde sig i riset. Hon sprang hejdlöst fram och tillbaka och letade dessa vitvingade ripor. Ett energiknippe med ett drivet sök vid så ung ålder lovar gott inför kommande jaktår! Nu är det linförighet och träna fågelhanteringen som ska göras.