Tidigare Kullar

Under Valpbloggen följer ni valparnas tid hos oss tills den dag de flyttar till sina nya hem. Efter hundens flytt kommer du här nedan kunna se bilder från tidigare kullar och följa deras aktiviteter och utveckling.

Kava visar upp sig i Norge

Fjällrikets Kava visade upp sig i på en två dagars utställning i helgen. I samband med detta fyller K-kullen 3 år och Kava kunde inte fira sin födelsedag bättre, då hon blev BIR båda dagarna och fick med sig hem två norska Cert. 
Kava har nu 3st norska Cert och 2st svenska Cert. Hon har även 1st förstapris och 1st tredjepris på jaktprov. 
Tack Drutten för att ni förvaltar eran tik så väl, fantastiskt bra jobbat!

Fjällrikets Jaga har bilvit mamma 9maj-24

Stort Grattis till Jäger som nu titular sig som dubbel champion


 

Kava som nu är två år var först ut ur K-kullen att gå löshundprov. Vi har väntat med spänning och nu har resultatet kommit.

Kava lyckades skälla sig till ett 1a pris!

Stort grattis till ägrana och tack för erat engagemang.


Fjällrikets Kava och Klara "kalla" har varit på höft- och armbågsröntgen.

Glädjande besked då båda brudarna var utan anmärkning!

HD: A/A
ED: 0/0

Rättvikutställning 2022

Fjällrikets Jaga

Jaga blev BIM på lördagen

Fjällrikets Klara

"Kalla" blev BIR på söndagen

Fjällrikes Kava BIR

Kava blev BIR i Hällefors med nedanstående kretik:

Utmärkt helet. Flott tik. Feminint mycket välformat huvud. Mörka ögon. Mörk mask.Korrekta öron. Utmärkt hals, rygg och kors. Lång härlig bröstkorg. Välvinklad. Fina tassar. Rör sig kraftfullt. Päls, färg och svans u.a. Höjd 56.

BIM blev hennes pappa Zorro 

Fjällrikets Krut och Kvick gör debut i utställningsringen

Krut och Kvick "Jaxx" har varit på deras första utställning. Det gick bra för båda grabbarna som skötte sig fint i ringen på älghundsutställningen i Luleå. Båda två är väldigt lik sin mor när hon var ung. Grabbarna som är 11 månader gamla har en tid kvar innan de vuxit ut på brädden och blir stabila i sina rörelser. Men de har fina viknkar och helheten ser låvande ut för framtiden. Båda fick Very Good med fin kretik. Vi hade äran att få vara på denna utställning och träffa Krut, Jaxx och deras ägare.
Super roligt och stort grattis till ägarna, bra jobbat!
 

Grattis Fjällrikets Jäger och Konjak

Jäger och Konjak har varit på utställning i Gideå. Storebror Jäger (2år,8mån) slog till med storseger och blev BIS. Lillebror Konjak (11mån) gjorde med en lysande premiär i utställningsringen och fick excellent med CK.
Det är väldigt ovanligt att Hälleforsare står som vinnare i Best in Show vilket gör det extra roligt att Jaktas förstfödde son fick äran att ta hem den segern nu.

Stort grattis till hundägarna och era snygga hundar, bra jobbat!

Fjällrikets Jäger: Excellent, 1:a konk, CK, Cert, 1:a Bhkl, BIR

Fjällrikets Konjak: Excellent, 1:a konk, CK, 2:a Bhkl

Fjällrikets Klara 8mån

Fjällrikets Konjak 8mån

Några bilder från K-kullen ca ett halvår gamla.

Grattis Jäger till två stycken 1 pris!

Fjällrikets Jäger har gått jaktprov och fått två förstapris i höst! 

Domarens berättelse:
Jäger söker på bra utan att hitta älg till en början. Efter traktbyte går det fort att finna älg. Jäger jobbar mycket bra med ensam ko under dagen i ett mycket besvärligt före. Kvällen innan prov har det regnat mycket för att därefter bli minusgrader. jag får möjlighet att filma och studera Jägers ståndarbete på ett bra sätt vid andra ståndplatsen. Jäger jobbar mycket bra framför älgen. En mycket trevlig och lovande hund.
 

Konjak 6 månader

Utställning i Säffle

Fjällrikets Kava och Klara "Kalla" har varit på utställning i Säffle 5 månader gamla. Båda hundarna fick mycket fina ord från domaren med HP. Kalla blev även BIR och BIS-2

Kallas kritik : Tilltalande tikvalp. Feminint huvud med mörk mask. Mörka ögon. Fina öron. Utmärkt hals och överlinje. Välkroppad. Goda vinklar runtom. Mycket bra rörelser från sidan. Bra päls och färg

Kavas kritik: Bra proportioner. Feminint vackert huvud. Mörka ögon. Bra mask. Lite stora öron. Välkroppad. Goda vinklar runtom. Bra bröstkorg. Något öppen svans. Rör sig bra från sidan. Bra päls och färg.

Fjällrikets Klara "Kalla" 4mån

Fjällrikets Kava 4mån

Fjällrikets Krut 4mån

Fjällrikets Kvick "Jaxx" 3mån

Fjällrikets Konjak 3mån

Junseleutställningen 2021

Jäger, Jaga och Jaro

Fjällrikets Jaro "Zico" 2år BIR 

HD och ED röntgen Jaga

Jaga har röntgat armbågar och höftleder, bilderna visar sig vara så fina de kan bli vilket vi är otroligt glada över. 

Resultat
HD : A+A
ED : 0+0

J- kullens första älgar

Alla unghundarna i jägarligan har skällt älg under deras första höst. Deras ägare verkar väldigt nöjda med hundarnas jaktliga egenskaper. Alla unghundarna har visat på bra jaktintresse och vissa har det även fällts älg för. Ägarna är mycket duktiga med sina unghundar vilket jag som uppfödare uppskattar. Jakten är över för de två som bor här uppe och de andra två har lite tid kvar. Jäger är anmäld till jaktprov men det verkar som covid-19 kan ställa till det så han kanske inte får gå prov detta år. Vi på Fjällrikets kennel är mycket nöjda och glada över våra valpköpares engagemang och första jaktår.

Järvas första ståndskall

Nedan är en filmsnutt på Järva som hittade älg på första släppet. Ståndade 45 minuter men då dök det upp några bärplockare som störde. Järvas matte och husse är väldig nöjda med hennes insatts. Sök, upptag, ståndskall, förföljande och lyckad inkallning.

Jäger 9 månader


Fjällrikets Järva 7 månader

Järva deltog på utställningen i Uddeholm i lördags 8/2-20. Järva blev best i ras och blev tvåa i best in show i valpklass.


Kretiken:

Mycket lovande. Bra huvud. Fina ögon och öron. Bra hals. Aning mjuk i överlinje. Bra kors och svans. Välvinklad runtom med mycket fina rörelser. Bra päls och färg.

Fjällrikets Jaro 6 månader

Fjällrikets Jaga 6 månader

Fjällrikets Jäger 6 månader.

Järva 5 månader

Jäger 4 månader

Järva 4 månder

Jaga 4 månader

Jäger 3 månader