K -kullens valpblogg 2021

Falkbergshöjdens Gaia

Zorro

 K-Kullen föddes den 15 /6 2020
efter Falkbergshöjdens Gaia  "Jakta" och
Zorro.

Tre hanar och två tikar

Båda föräldrana har A-höfter, fria armbågar och UA på ögonlysning.

Parningen är rekomenderad av avelsrådet för Hälleforsklubben

Zorro är en inmönstrad hund och blev jaktchampion samma år som han mönstrades in. Nu är han även dubbel champion. Mer info om inmönstring går att läsa på hälleforsklubbens hemsida: https://www.halleforshunden.org/inmonstring 

Jakta har flertalet BIR på utställning och ett förstapris på jaktprov. Hon är en följsam hund hemma men i skogen jobbar hon hårt med älgarna. 

Båda hundarna kommer från jaktstarka linjer och haft förmågan att ställa älg i upptaget från deras första älgkontakt.

För mer information skicka oss ett mejl.

Information - Alla valpar är tingade

Intresset på valparna har varit väldigt stort, det har varit ett digert jobb att gå igenom alla mejl och tyvärr är det många fina valpintressenter och hälleforsmänniskor som inte får någon valp. Vi har meddelat de som har hört av sig de senaste veckorna men tyvärr räcker inte tiden till att kontakta alla som anmält sitt intresse. Vi har fler intressenter än vad det föds hälleforsvalpar i Sverige per år. Det är väldigt roligt att det är så många som är intresserade av att skaffa en hälleforshund och hoppas att ni får tag i en valp så småningom.

Första bilderna
 

Ett gäng svartnäsor har kommit till världen. Alla är pigga och äter som de ska. Jakta är en otroligt duktig och snäll mamma som tar väl hand om sina små. Här kommer första bilderna på valparna. Kommer prova uppdatera här med nya bilder en gång i veckan.

En vecka
 

K-kullen har nu blivit en vecka gammal och två av dem har idag på midsommar börjat öppna ögonen. Alla äter, går upp i vikt som de ska och verkar må väldigt bra. De har även blörjat utforska varandra med att bita och suga på varandras öron. Men för det mesta sover dem lugnt.

Två veckor
 

K-kullen har nu blivit två veckor. De provar gå på skakiga ben och lär sig använda sin röst. De biter och klättrar på varandra men de sover och äter den största delen av dygnet. 

Grabbarna

Flickorna

3 veckor

Nu är valparna tre veckor och de har börjat utforska världen utanför valplådan. De har fått börja smaka fastföda och blivit avmaskade. Nyfikenheten på omvärlden blir större för var dag som går och de växer så det knakar. 

Fyra veckor

Nu kommer bilder med namn på de små. Konjak, Kvick, Krut, Kava och Klara. Det är även ordningen de föddes. Valparn har nu fått träffa familjens barn som är i alla åldrar. De får utfårska gräsmattan och springer gärna ut i hundgården. Nu börjar de tränas på att gå ut och kissa efter de ätit och sovit. 

Konjak

Kvick

Krut

Kava

Klara

Krut och Kava

Sex veckor

Tiden går fort när man har roligt så här hoppar vi rätt till sexveckors bilderna. Livet är ett äventyr och nu läggs det mycket tid på att utforska. Springa genom vattenspridaren, bita och slita i buskar att se och uppleva allt nytt. Alla valparna är väldigt stabila, trygga och nyfikna. En mycket trevlig kull. En gång i veckan klipper de klorna. De får prova äta olika typer av mat, både hundmat och matrester.  
Ordningen i gruppbild- bakre raden, Konjak och Kava. Främre raden, Krut, Kvick, Klara.
Enskilda bilderna är i samma ordning som tidigare-  Konjak, Kvick, Krut, Kava och Klara.

Sju veckor

Nu håller det på att vara svårt att vara ute med dessa småttingar samtidigt. Det är ett tufft gäng. Alla springer åt olika håll och det är svårt att hålla reda på dem så att de inte kommer bort. De är inte rädda för att vara själva, inte ens i skogen. På kvällens utflykt var det endast Konjak som inte sprang så långt att vi tappade honom ur sikte.  Bilåkningen har gått bra, endast Krut som verkade må lite illa första svängen men ingen som spytt. 
Nu har de en snitt vikt på 4,6kg. Veterinärtid är bokad för vaccination, chip och besikning. Förberedelserna har börjat för de ska kunna flytta till sina nya hem.

Åtta veckor

Valparna flyttar nu till sina nya hem. Alla har flyttat utom Klara som blir kvar ett tag till då vi funderar om hon ska få bo kvar här eller säljas.
Vi önskar alla valpköpare ett stort lycka till med sina blivande älgjägare och ser fram emot att få följa er och eran hund.

Kava flyttar till Ann-Catrin, Jan-Erik och pappa Zorro i Lysvik.

Krut flyttar till Inge i Långsjöby

Konjak flyttar till Isak och Lina utanför Örnsköldsvik

Kvick flyttar till Fredrik och Veronica i Hortlax 

12 veckor

Vi har funderat länge på hur vi ska göra med kullens sistfödda –Fjällrikets Klara. Om Klara skulle bo kvar med oss eller om hon skulle få ett nytt hem. Vi var inte eniga men tillslut blev det beslutat att hon får flytta till Ullis, mormor Norma och de andra i gänget på Falkbergshöjdens Kennel i Dalarna. Vi vet att hon här erbjuds ett fantastiskt hem med goda möjligheter för meritering och allt som behövs för att kunna få egna valpar i framtiden.