L -kullens valpblogg 2024

Fjällrikets Jaga

Aspvägens Dacke

 L-Kullen föddes 9/5-2024 efter Fjällrikets Jaga och Aspvägens Dacke.

Två tikar och två hanhundar

Båda hundarna har godkända hälsotester för ögon, höfter och armbågar.

Parningen är anvisad av avelsrådet för Hälleforsklubben

Dacke jagar som löshund i gränsen mellan norrbotten och västerbottens inland där han även har tagit ett 1pris på jaktprov i ung ålder. Dacke är en atletisk och välvinklad hane som fått excellent på utställning. 

Jaga jagar som bandhund/ledhund i fjällskogen i norrbotten. Hon är en stor och kraftfull tik som fått flera excellent på utställning.

Båda hundarna är mycket trevliga och stabila familjehundar som fungerar bra ihop både med andra hundar och barn.

Vi kommer behålla en valp från denna kull som kommer jaga som löshund.

Första bilderna

Natten till Kristi himmelsfärds dag (torsdag den 9 maj) föddes 4st stora, pigga och välmående valpar. Födseln gick bra och tiken som är förstagångsföderska har klarat allt utan problem. En dag senare, på fredagen vägde valparna ett halvt kilo och de ökar fort i vikt. Vi kommer prova uppdatera valpboggen en gång i veckan med bilder och lite information.

En vecka

Valparna är nu en vecka gamla. Vid 9 dagar väger dem in på 1 kg, de har även börjat glutta på ögonen. Vi har klippt naglarna på dem för första gången. Ännu är det lugnt i valplådan men snart är det full rulle.

Två veckor

Nu har valparna fyllt två veckor och nu börjar det hända nya saker för varje dag som går. De har öppnat ögon, de har börjat prova stå upp för att gå på vingliga ben. De har börjat bita i varandra och de har även provat busa lite med mamma Jaga. Den ljusaste tiken är störst i gänget just nu, hon övar även på hur hennes röst fungerar med skall och morrande.

Pojkarna 

Flickorna