SKK’s stora domarkonferens hölls den 16-17 mars i Stockholm och i samband med det arrangerades en presentations-utbildningsdag på de svenska raserna den 15 mars.
Drutten och Neck blev inbjuden för att presentera Hälleforsunden då de äger två exemplariska och rastypiska hundar.

Drutten visar upp Fjällrikers Kava och Neck visar Zorro som är pappa till Kava.
I bakgrunden ser ni på bild Kavas Mormors Far.  

Kava är en tik från Jaktas sista kull som föddes i juni 2021

Kava har varit på 8st utställningar och blivit BIR ”bäst i ras” 7 av dem och BIM på 1. Kava tävlar även i rallylydnad samnt att hon har 1 förstapris och 1 tredjepris på jaktprov.

Läs hela inlägget »

Jaga är parad

Jaga har varit på dejt så förhoppningsvis blir det hälleforsvalpar i början av maj. Mer information finner du under planerade valpar.

Våra valpar säljas till hem som behandlar dem som en familjemedlem. Där ägaren har för avsikt att vara aktiv och jaga med hunden. Önskan är även att ägaren vill gå jaktprov och ställa ut hunden. Inga problem om ni inte ställt hund eller startat på jaktprov förut, detta är något vi är villig att hjälpa till med. Något vi också vill att du som valpköpare ska ha i åtanke är att röntga höfterna och armbågarna på din hund. Både för hundens, din, vår och rasens skull. 
Vi önsakar en framtida kontakt med valpköpare där vi får följa hundens utväckling och liv i sitt nya hem.  

Läs hela inlägget »

UPPDATERING 16/2 Raya är tyvär inte dräktig

Emil från Belgien har varit på en veckas semester här i norra Sverige med hans ägare Rony och Sonja.

Raya jagar outtröttligt, anpassar sig efter terrängen och har verkligen älskat att jaga seden hon var liten. Raya jagar ripa och skogsfågel tillsammans med mig på fjäll och i skog. Hon har även stort intresse av annat vilt, hon har bland annat spårat björn och skällt på så kallad permobjörn. Raya är viltspårschampion.
I Belgien finns det inte så mycket skog utom där är det fälten som stäcker ut sig. Emiel apporterar allt slags småvilt både på land och i vatten, tar utan problem räv och stora gäss. Han har imponerande resultat på SJP prov redan vid ung ålder. Emil är utställningschampion

Båda hundarna är fria från höft- och armbågs dysplasi. De är även ögonlysta utan anmärkning.

Vi hoppas att denna kombinationen ger avkommor med högt viltintresse, att det blir goda ståendefågelhundar samt apportörer men även att ska kunna användas till nästan all typ av jakt. Vi tror även på att de blir friska och vackra hundar. Detta är en aktiv ras som gillar att arbeta. Ta kontakt om du vill veta mer.

Nu håller vi tummarna för valpar sista veckan i januari

_________________________________________________________________________

Emil from Belgium has been on holiday here in northern Sweden with his owners Rony and Sonja.

Raya hunts tirelessly, adapts to the terrain and has truly loved hunting since she was young. Raya hunts grouse with me in the mountains and in the forest. She also has a great interest in other game, she has, among other things, tracked bears and barked at so-called permo bears (bear test). Raya is gametrack champion.

In Belgium, it is the fields that exist. Emiel retrieves all kinds of small game both on land and in water, carrying foxes and large geese without problems. He has impressive results on the SJP test already at a young age. Emil is a show champion.

Both dogs are free of hip and elbow dysplasia. They also have healthy eyes.

We hope that this combination will produce offspring with a high interest in hunting, that they will be good pointingdogs and retrievers, but also that they will be able to be used for almost all types of hunting. We also believe that they will become healthy and beautiful dogs. This is an active breed that likes to work. Get in touch if you want to know more.

Now we are keeping our fingers crossed for puppies in the last week of January

Läs hela inlägget »

Jäger dubbelchampion

Fjällrikets Jäger titulerar nu sig som dubbelchampion. Väldigt roligt som uppfödare när det lyckas i både stort och smått för ens valpköpare. Jag är så tacksam för att jag får följa med på hundarnas resa genom livet. Ägare Roger har jobbat superbra med sin hund och fått fram en duktig jakthund och fin familjemedlem.

Stort grattis Roger till framgångarna med Jäger!

Läs hela inlägget »

Som vanligt kommer vi vara på utställningen i Lycksele. Här hjälper vi gärna våra valpköpare att ställa ut era hundar.

Sista anmälningsdag, måndag den 15 maj!

Den populära jakt -hund och friluftsmässan UTEMÄSSAN I LAPPLAND arrangeras samma helg (26-28 maj) på Gammplatsens område i Lycksele.


Behöver ni hjälp med anmälan kontakta mig.
Hoppas att vi syns!

Läs hela inlägget »

Tråkiga nyheter. I afton har Raya gjort ultraljud och där hittade man inga valpar. Vi beklagar detta till alla valp-intressenter. Intressenter från bl.a. Amerika, Belgien och Sverige. Vi tackar för erat intresse och stöd under resan.

Raya har visat många tecken på att hon skulle vara dräktig med att vara väldigt trött och lung. Hon har mått illa och ätit dåligt. Men då magen inte växte, inte heller bröstvårtorna så misstänkte jag att hon bara var skendräktig  vilket visade sig vara sant.

Nu planerar vi om, för träning och prov i sommar och höst. Vi får se när vi landat i detta tråkiga besked om vi provar på nytt i höst eller till våren.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Sad news!  Raya has done an ultrasound and no puppies could be seen. We ar so sorry for every one who has shown interest and queued up for a puppy. Interest has been far from America to Belgium to Sweden. We want to thank you all for your interest and support during this trip.

Now we are rescheduling, for training and tests this summer. We will see if we will try again this autumn. They are a nice couple and it would be nice with offsprings from them.

Läs hela inlägget »

Parining i Belgien

Vi har varit en vecka i Belgien och parat Raya med en hanhund vid namn Emiel.

Raya jagar outtröttligt, anpassar sig efter terrängen och har verkligen älskat att jaga seden hon var liten. Raya jagar ripa och skogsfågel tillsammans med mig på fjäll och i skog. Hon har även stort intresse av annat vilt och är viltspårschampion.
I Belgien finns det inte så mycket skog utom där är det fälten som stäcker ut sig. Emiel apporterar allt slags småvilt både på land och i vatten, tar utan problem räv och stora gäss. Han har imponerande resultat på SJP prov vid ung ålder.   

Vi hoppas att denna kombinationen ger avkommor med högt viltintresse, att avkommorna ska kunna användas till nästan all typ av jakt. Vi tror även på att de blir friska och vackra hundar. Detta är en aktiv ras som gillar att arbeta. Ta kontakt om du vill veta mer.

Planen var att vi rätt snabbt skulle ner, para och hem igen. Detta är en resa på nästan 250mil enkelväg. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Raya var inte alls i fas så ägglossningen kom nästan en vecka senare än vad vi hade trott så vi fick vara i Belgien några extra dagar. Det har gått två veckor sedan vi var i Belgien och Raya vilar mest, vilket inte är likt henne. Det är för tidigt att säga ännu men håller tummarna att detta betyder att hon är dräktig.

Läs hela inlägget »
loading...

Namn: Renslingans Freya "Raya"
Reg-nummer: SE26013/2019
Titlar: SE VCH
Jaktprov: Viltspårschampion
ESG- ukl: 10 släpspår och 7 vatten.
BPH- godkänd
Utställning: Excellent, ck
HD: A+A UA
ED: 0+0 UA 
Ögon:  UA (28/12-22)

Idag var vi i Luleå för att ögonlysa Raya. Vi passade även på att ge henne rabies vaccin då vi går i funderingar på att kanske göra en resa ner till Belgien och para henne nästa gång hon löper, vilket bör vara runt februari månad.

Raya är vår jakt tokiga drentsche patrijshond. När hon kom hem till oss som valp stod hon för duvorna ute på gräsmattan. När hon var 4månader fick hon följa med en vecka på ripfjället där hon redan vid så ung ålder visade utomordentlig viltfinnarförmåga, jaktlust och viltintresse. Redan på denna jakt sköt vi första ripan för henne.

Raya är full av liv, mycket fart, älskar att jaga och är väldigt intelligent. Hon har intresse för nästintill allt vilt, har spårat färska björnspår men stort intresse och hon har skällt älg men vi har endast jagat in henne på fågel.
Raya tröttnar aldrig, jagar hela dagarna och flera dagar i sträck. Hon har mycket god kontakt med hundföraren och anpassar sökets vidd efter terräng. Vi har fått väldigt fina utlåtanden på henne vid jaktprov, Raya har det där lilla extra.

Är du intresserad att veta mer om denna ras eller är intresserad av valp skicka oss ett mejl via fliken konkat.

Läs hela inlägget »

Dentsche Partrijshondkubbens drentvecka firade 10- års jubileum förra veckan. En hel vecka fylld med prov, olika kurser och aktiviteter för hundälskare. En fantastik vecka med hundar från Sverige, Norge och Danmark. 

Raya började veckan med fantastiskt utställningsresultat och slutade veckan med att bli utsädd till årets sälenekipage. Däremellan fick hon även ett förstapris och ett andrapris på viltspårsprov. 

Läs hela inlägget »

Nu är det dags att anmäla till Rättvik! Sveriges bästa älgundsutställning.

Anmälnan: http://www.provdata.se/dak/utstallning
Sista anmälningsdag 2022-07-31 FÖRLÄNGT TILL 2/8 kl 23:59
Hör av er om ni behöver hjälp med att finna boende


I år bjuder utställningen på två bra domare. Jakta börjar bli gamal, grå, tjock och svankryggad men när hon var ung har hon tagit tre stycken BIR och ett BIM i Rättvik.

I år har vi anmält:
Falkbergshöjdens Gaia (Jakta)
Falkbergshöjdens Heia
Fjällrikets Jaga

Meddela mig om ni vill ha hjälp att hitta boende.
 

Läs hela inlägget »

Viltspårsprov

Raya och Jaga har gått viltspårsprov.

Jaga som gör debut klarade anlagsklass trots viltstörning. Färska älgspår och renar inte långt ifrån spåret. Hon visade tydligt när hon var i spåret och när hon vindade efter annat vilt så hon var lätt att föra.

Raya tog ett andrapris i öppenkass, hon har ett förstapris sedan tidigare. Men vi är nöjd över ett andrapris denna gången!

Läs hela inlägget »

Krut, Konjak och Kvick "Jaxx" har varit på deras första utställning. Alla med gott resultat. Även Prins-Jäger har varit på sin andra utställning där han blev BIS 1! Mer information och bilder hittar ni under TIDIGARE KULLAR

 

Läs hela inlägget »

Vi kommer delta på två utställningar i sommar där vi finns för att hjälpa er som köpt valp av oss. Behöver ni hjälp med hur ni anmäler eller har funderingar kring utställning så kontakta mig så hjälper jag er. Hoppas vi ses i sommar!

Luleå den 5/6  
Senaste anmälningsdag 23/5
För de som är intresserade går vi och äter middag tillsammans efter utställningen.

Rättvik 13-14/8 
Anmälan http://www.provdata.se/dak/utstallning
Boenden i Rättvik blir fort slut, där vi har bokat boende finns några stugor i olika storlekar kvar. Kontakta mig så hjälper jag er hitta boende.
Här kan vi umgås på campingen på kvällarna och på lördag går vi ut och äter middag tillsammans.
 

Läs hela inlägget »

Jaktprov för Jäger

Fjällrikets Jäger är först ut ur J-kullen att göra debut på jaktprov. En provdag som gick strålande! Domaren föreslår ett förstapris till kollegiet. Värmer i uppfödarhjärtat att ha så duktiga och engagerade valpköpare. Jäger är en otroligt fin gosse med fantastiska ägare. 
 

Stort grattis till husse och Jäger till erat första prisprov!

Läs hela inlägget »

SKK's kennelkonsulenter kom knackade på dörren idag för att utföra en oanmälda inspektion på vår kennelverksamhet. Som kennelägare måste man uppfylla vissa krav när det gäller hundhållning, rastgårdar, motionering, hundvård, hälsopogram, avtal, valputrymmen osv. Kenneln måste även kunna och följa Jordbruksverket föreskrifter och djurskyddslagarna. Kennelkonsulenterna kommer alltid oanmäld, detta för att kunna få en uppfattning om hundens dagliga miljö.

Fjällrikets Kennel blev godkänd och utan anmärkning!

Läs hela inlägget »

Idag har vi varit med Fjärrikets Jäger, Jaga och Jaro på älghundsutställningen i Junsele. 

Jäger fick mycket fint kretik men very good pga att domaren tyckte han var för kort i rocken. Han hade även väldig urfälld päls. Mätad till 57cm.

Jaga älskade domaren och ville ge henne CK men på grund av att hon ställdes med för högt hull fick hon ett sät Excellent. Mätad till 56cm.

Jaro "Zico" drog hem BIR.  Mätad till 58cm.

Mycket nöjd över denna dag. Var även kusiner till våra hundar med på utställningen vilket var roligt att se.

Läs hela inlägget »

Renslingans Freya, vår "Raya" har varit och gjort BPH i helgen vilket hon klarade fint. Dommarens utlåtande var - En trygg hund med lite jävlar anamma.


Hon gjorde även prov i eftersöksgrenarna där  Raya fick 10/10 poäng på släpsår och 7/10 på vattenapporten.

Otrolig nöjd är jag då vi inte tränat på att apportera kanin. Det är inget vilt som finns här uppe och hare får hon inte jaga.

Läs hela inlägget »

Igår kom 5 valpar efter vår fantastiska Jakta som jagar i norrbottens fjällskog och den värmländska hanen Zorro.

Det blev 3 hanhundar och 2 tikar. 

Jag har inte bestämt hem till valparna ännu. Har många intressenter men tar fortfarande emot fler.

Ni kan följa kullen under K-kullens valpblogg

Läs hela inlägget »

Vecka åtta

Nedräkningen har nu börjat.
Vi går nu in i vecka åtta och om 14 dagar bör vi ha valpar här på Fjällrikets kennel. Man kan nu känna sparkar i Jaktas mage och hon har gått upp ca 5kg. Vilket motsvarar ca 25% viktökning vilket är normalt.
Jakta tycker om skogspromenader och spårar gärna älg om hon får, då tycks hon glömma bort att hon är rätt stor och tung, vid promenader på asfalten har hon dock en vaggande gång. Hemma börjar hon tycka att det är besvärligt att hitta en bra liggställning.

Det är snart dags att göra en djupdykning bland valpintressenterna och börja planera vart de små ska få flytta när de blir stora nog. Förberedelserna hemmavid tar dock mycket tid just nu. Här på gården har nästan all snö tinat bort så nu är det full fart för att göra bort allt vårarbete innan valparna kommer. Har även köpt hem virke och galler för att bygga en ny hundgård.
Läs hela inlägget »
Nu är vi inne i vecka sex. Inget ultraljud är nödvändig för att se att hon är dräktig, Jakta har blivit rejält rund om magen. Hon har mått illa i veckan och inte velat äta, hon har även spytt några gånger.

Spåra älg i skogen tycker hon fortfarande är kul men hemma ligger hon helst och vilar. 
Läs hela inlägget »