Drentvalpar till sommaern?

loading...

Namn: Renslingans Freya "Raya"
Reg-nummer: SE26013/2019
Titlar: SE VCH
Jaktprov: Viltspårschampion
ESG- ukl: 10 släpspår och 7 vatten.
BPH- godkänd
Utställning: Excellent, ck
HD: A+A UA
ED: 0+0 UA 
Ögon:  UA (28/12-22)

Idag var vi i Luleå för att ögonlysa Raya. Vi passade även på att ge henne rabies vaccin då vi går i funderingar på att kanske göra en resa ner till Belgien och para henne nästa gång hon löper, vilket bör vara runt februari månad.

Raya är vår jakt tokiga drentsche patrijshond. När hon kom hem till oss som valp stod hon för duvorna ute på gräsmattan. När hon var 4månader fick hon följa med en vecka på ripfjället där hon redan vid så ung ålder visade utomordentlig viltfinnarförmåga, jaktlust och viltintresse. Redan på denna jakt sköt vi första ripan för henne.

Raya är full av liv, mycket fart, älskar att jaga och är väldigt intelligent. Hon har intresse för nästintill allt vilt, har spårat färska björnspår men stort intresse och hon har skällt älg men vi har endast jagat in henne på fågel.
Raya tröttnar aldrig, jagar hela dagarna och flera dagar i sträck. Hon har mycket god kontakt med hundföraren och anpassar sökets vidd efter terräng. Vi har fått väldigt fina utlåtanden på henne vid jaktprov, Raya har det där lilla extra.

Är du intresserad att veta mer om denna ras eller är intresserad av valp skicka oss ett mejl via fliken konkat.

Senaste inläggen