Parining i Belgien

Vi har varit en vecka i Belgien och parat Raya med en hanhund vid namn Emiel.

Raya jagar outtröttligt, anpassar sig efter terrängen och har verkligen älskat att jaga seden hon var liten. Raya jagar ripa och skogsfågel tillsammans med mig på fjäll och i skog. Hon har även stort intresse av annat vilt och är viltspårschampion.
I Belgien finns det inte så mycket skog utom där är det fälten som stäcker ut sig. Emiel apporterar allt slags småvilt både på land och i vatten, tar utan problem räv och stora gäss. Han har imponerande resultat på SJP prov vid ung ålder.   

Vi hoppas att denna kombinationen ger avkommor med högt viltintresse, att avkommorna ska kunna användas till nästan all typ av jakt. Vi tror även på att de blir friska och vackra hundar. Detta är en aktiv ras som gillar att arbeta. Ta kontakt om du vill veta mer.

Planen var att vi rätt snabbt skulle ner, para och hem igen. Detta är en resa på nästan 250mil enkelväg. Ibland blir det inte som man tänkt sig. Raya var inte alls i fas så ägglossningen kom nästan en vecka senare än vad vi hade trott så vi fick vara i Belgien några extra dagar. Det har gått två veckor sedan vi var i Belgien och Raya vilar mest, vilket inte är likt henne. Det är för tidigt att säga ännu men håller tummarna att detta betyder att hon är dräktig.