Falkbergshöjdens Gaia

Tilltalsnamn: Jakta
Reg-nummer: AS30238/2016
Titlar: J 
Jaktprov: 1:a pris på löshundsprov
Utställning: Excellent, ck 5st BIR
HD: A+A
ED: UA
Ögon: UA (12/8-18)

Info: Jakta är en lättsam, glad och kärvänlig hund i hemmamiljö.  I skogen tar hon för sig och jobbar skarpt med älgarna. Jakta älskar människor men går helst själv med en hundförare i skogen vilket är rastypiskt. Jakta har haft två kullar och kommer inte gå i avel något mer pga ålder.

Falkbergshöjdens Heia

Tilltalsnamn: Heia
Reg-nummer: AS39833/2017
Titlar:
Jaktprov: 
Utställning: Excellent
HD: A+B
ED: UA
Ögon: UA (12/8-18)Info: Heia är en riktig enmanshund. Hon jagar som bandhund på fjället vilket är hennes huvudsakliga jaktform.  Heia har skällt älg många gånger när hon varit lös vid träning. Hon är en tik med mycket motor och egen vilja. 

Svallmyrans Blixtra

Tilltalsnamn: Blixtra
Reg-nummer: SE44841/2016
Titlar:
Jaktprov: 
Utställning: Very Good
HD: B+C
ED: UA
Ögon: 


Info:  Hemma är Blixtra en tik som är lugn och trygg. Det är inga problem att ha henne lös på gården. Hennes far har varit med på älghunds SM, även hennes mamma är en jaktmaskin. Tyvärr har Blixtra en C höft vilket gör att hon ej kommer gå i avel men vi ser fram emot många goda jaktår med henne.

Renslingans Freya      

Tilltalsnamn: Raya
Reg-nummer: SE26013/2019
Titlar: SE VCH - viltspårchampion
Jaktprov: 3x1:a + 1x2:a pris öppenklass viltspår
ESG- ukl: 10 släpspår och 7 vatten.
BPH- genomförd (med skott)
Utställning: Excellent, ck
HD: A+A
ED: UA 
Ögon:  UA (28/12-22)

Info:  Raya är ett energiknippe. Redan som valp visade hon stor jaktlust och viltfinnarförmåga i skogen och på fjället. Första ripan sköts för henne vid 4månaders ålder. Raya jagar tillsammans med sin hundförare och tröttnar aldrig. Hon är en påhittig och smart tjej med attityd. Raya har även intresse för storvilt, hon har skällt älg och spårat björn. 

Fjällrikets Jaga

Tilltalsnamn: Jaga
Reg-nummer: AS43036/2019
Titlar:
Jaktprov: Godkänd anlagsklass Viltspår
Utställning: Excellent, ck 
HD:  A+A
ED: UA
Ögon: UA (14/5-22)

Info: Jaga är vår "keeper" från J-kullen. Hon är väldigt lik sin mamma Jakta i lynnet. Väldigt social, glad och lydig. Jaga har skällt älg men hon jagar som bandhund då hennes huvudsakliga jakt är på högfjäll. Hon är extremt duktig i sin roll att spåra fram tyst och lugnt till älgarna. Vid älgkontakt visar hon hundföraren älgen genom att sätta sig eller lägga sig ner när älgen är på skotthåll. Jaga bor inte hos oss på heltid utom hos en nära vän till familjen.

Filmsnutt från bandhundsjakt i fjällskog