2020 > 04

Nu finns även nordisk inspererade koppel. Dessa har invävd reflex och en svart pistiolhake. Haken är av något större modell vilket gör den lätt att använda av klumpiga fingrar eller när man har hanskar på. Ett mycket snyggt koppel tycker jag.

Halsbanden har mina hundar nu använt varje dag i några månader och de har hållt sig fina trotts att de brukar slita varandra i halsbanden när de leker. De har även på sig halsbanden innomhus då Raya är duktig på att öppna dörren och det känns då tryggare att de bär ett reflexhalsband på sig ifall de plötsligt är ute.

Läs hela inlägget »

Raya 1 år

Idag fyller renslingans Freya vår Raya ett år. Raya är livlig och är full av hyss. Hon är super smart så hon hittar på allt möjligt. Det är en högenergi hund som kräver nästan konstant aktivering.

Hon älskar att använda näsan och har ett stort driv. Vid jakt håller hon full fokus på sin uppgift, att finna vilt.  

Mentalt i skogen har hon varit året gammal länge så nu hoppas vi att hon även blir det snart hemma.. Här har vi ibland svårt att finna av (och på) knappen.

Tror och hoppas att det kommer bli många goda jaktår med denna lilla spralliga fröken. Hennes vilt intresse är enormt och hennes driv lika så. 
Läs hela inlägget »